“Zamanın İzi / Rastlantı ile Kurgulanmışlık Arasında”
(13 Mayıs-7 Haziran 2014)
Sayın’ın 14 fotoğrafı sergilenmiştir.
Sergi hakkında yazılar:
- Müge Akgün, “Güncel Sanata Mimar Dokunuşu”, Radikal gazetesi, 4 Haziran 2016.
“40. yılını kutlayan MSG’de 29 Mart Salı günü Füsun Onur sergisinin açılışı vardı. Füsun Onur, Rabia Çapa ve Mehmet Konuralp’i bir arada görünce daha önce böyle bir şeye şahit olmadığımı fark ettim. Rabia Çapa galerinin kurucu sahibi, Mehmet Konuralp mimarı, Füsun Onur ise sanatçısı. Ve bu 40 yıldır böyle... Her şeyin kısa aralıklarla değiştiği ve hiçbir şeyin sürekliliğinin olmadığı bir coğrafyada bu çok kıymetli bir şey. Her üçü de ortalarda çok görünmeyen sıradışı konumlarıyla her zaman gündemde oldular ve her zaman iyi şeyler yaptılar.
Rabia’nın henüz çağdaş sanat konusunda oluşmuş bir kamuoyu bile yokken çağdaş işlerin sergilenmesini gözeterek galericiliğe soyunması ve bu işlerin sergilenmesini sağlaması bir tür mesenlik sayılır... Sergilemelerin yanı sıra yayınları ve arşiviyle bu tutumunu pekiştirmesi şimdi daha iyi anlaşılıyor. Galerinin tasarımı için Mehmet Konuralp’i bulması ve Konuralp’in de işin hakkını vermesi bu önemli iyiliği katmanlı hale getiriyor. Galeriler, sunuşlar, fuarlar, sergilerle çağdaş sanat epeyce bir yol aldıysa bu yolun açılmasının en önemli aktörlerinden biri Rabia Çapa’dır... Mehmet Konuralp MSG’de Rabia Çapa’yla bir araya gelince harika bir iş çıkarmış ortaya ve bu iş, 40 yıldır harikalığından bir şey yitirmeden duruyor bir tapınağı andıran haliyle... Füsun Onur Rabia’yı, Konuralp’i ve galeriyi bir araya getirip, o kadar güzel bir 40.yıl kutlaması yapmış ki... Galeriye girer girmez hemen karşımıza çıkan, 10x10 seramiklerle oluşturulan kartezyen duvarın üzerindeki gride bir metin yerleştirmiş.
Kimi harfleri eksiltilmiş olan bu metni okumak için o duvarın önünde bir zaman geçirmek ve hatta Seyhun Topuz gibi bir rehber edinmek gerekiyor... İzleyicinin çabasıyla tamamlanmaya açık duran ve eksiltilmiş haliyle de çok güzel görünen bu metnin Füsun Onur tarafından yazılmış bir Rabia Çapa ve Maçka Sanat methiyesi olduğunu fark ettiğinizde yüzünüzde beliren gülümseme Rabia’nın yüzündeki gülümsemeye ekleniyor.”
Nevzat Sayın (01.04.2016)